تجهیزات دندانپزشکی

پرویودنتیست کیست؟

پرویودنتیست کیست

از آنجا که بیماری های مرتبط با دهان تعداد بالایی دارند نیاز به متخصصان مختلفی است تا بتوانند در تشخیص و درمان آنها به ما کمک کنند. یکی از این متخصصان پریودنتیست است.

پرویودنتیست یکی از متخصصان حوزه ی دندانپزشکی می باشد که کار او تشخیص بیماری های مرتبط با لثه است. متخصص پریو سالها در رابطه با بیماری های مرتبط با لثه مطالعه کرده و در این زمینه دارای اطلاعات بالایی می باشد به همین دلیل می تواند به راحتی مشکلات مرتبط با لثه را تشخیص داده و برای درمان آنها اقدام کند.

اما چه زمانی باید به متخصص پریودنتیست مراجعه کنیم؟ این متخصص از چه ابزار هایی استفاده می کند؟ برای پاسخ به این سوالات بهتر است در ادامه این مقاله از مجموعه مقالات تجهیزات دندانپزشکی آوادنتال همراه ما باشید تا به بررسی موضوع پریودنتیست چه کسی است بپردازیم.

پرویودنتیست کیست؟

پریودنتیست یکی از متخصصان حوزه دندانپزشکی است که کار او تشخیص بیماری های مرتبط با لثه است. این متخصص بر روی لثه و بافت استخوانی دندان ها و فک کار می کند. برای تشخیص برخی از بیماری های لثه نیاز به توجه بیشتری دارند چرا که ممکن است علائم زیادی از خود نشان ندهند. به همین دلیل نیاز به متخصص پریودنتیست خواهیم داشت تا با علمی که در این موضوع دارد بتواند بیماری را تشخیص داده و برای درمان آن از روش های کاربردی استفاده کند.

تفاوتی که بین متخصص پریودنتیست و دکتر دندانپزشک عمومی می باشد در همین موضوع نهفته است. دندانپزشک عمومی توانایی برطرف کردن بیماری های ساده ی لثه را دارد اما زمانی که بیماری شدید تر می شود دیگر نیاز به تشخیص و نظر یک پزشک متخصص در این زمینه را نیاز دارد تا بتواند بیماری را ریشه کن کند.

چه زمانی باید به پرویودنتیست مراجعه کنیم؟

زمانی که متوجه بروز مشکل در لثه ها و بافت نرم دهان خود می شوید می توانید برای درمان بیماری به پریودنتیست مراجعه کنید تا به این صورت بتواند دهان شما را معاینه کرده و برای بیماری دارو تجویز کند.

اما بهتر این است که هر زمان در بافت نرم دهان خود درد شدیدی را حس کردید و یا دچار خونریزی لثه شدید باید به پریودنتیست مراجعه کنید تا در صورت امکان حتی از بیماری های احتمالی نیز پیشگیری کنید.

چه زمانی باید به پرویودنتیست مراجعه کنیم

هنگامی که عفونت، التهاب، تورم، قرمز شدن و … در قسمت لثه های خود مشاهده نمودید مراجعه به پریودنتیست دیگر یک امر ضروری برای شما خواهد بود.

یکی دیگر از موارد مراجعه به متخصصین پریودنتیست ها که اخیرا نیز رواج پیدا کرده است بوی بد دهان است که برای مدت طولانی با شما همراه است و به راحتی از بین نمی رود.

پرویودنتیست از چه تجهیزاتی استفاده می کند؟

متخصص پریودنتیست جهت درمان بیماری های لثه و پریودنتال از تجهیزات خاصی استفاده می کند که مخصوص استفاده ی او تولید می شوند.

این ابزار های مختلف برای جرمگیری سطح دندان و حتی دسترسی به ریشه ی دندان نیز استفاده می شوند.
جهت آشنایی بیشتر با ابزار کار متخصص پریودنتیست در ادامه برخی از آنها را برای شما عزیزان شرح داده ایم.

پروب

متخصص پریودنتیست می تواند با استفاده از پروب ها میزان آسیبی که به بافت لثه ها رسیده است را سنجیده و مشخص کند چقدر عمیق است و آسیبی که به دندان ها و لثه وارد شده است شدید است یا نه.

پروب ها یکی از پرکاربردترین ابزار و تجهیزات مورد استفاده توسط پریودنتیست ها است و به دلیل آنکه می تواند عمق آسیب وارد شده را با میلی متر مشخص کند از محبوبیت بالایی نیز برخوردارند و به این ترتیب اطلاعات بسیار مفیدی را به متخصص ارائه می دهند.

Dental Explorers

این ابزار اغلب جهت معاینه ی دندان ها استفاده می شوند و می توان با آنها میزان پوسیدگی، جرم، شقاق و … را تشخیص داد. به دلیل شماره گذاری هایی که دارند می توانید مدل ها و اندازه های آنها را به آسانی تشخیص دهید.

تیغه های دندانپزشکی

از تیغه های دندانپزشکی معمولا جهت برداشتن جرم زیر و روی لثه استفاده می شود. این تیغه ها دارای دو لبه ی نوک تیز هستند و طرح آنها مثلثی است.

فایل های دندانپزشکی

فایل های دندانپزشکی برای برداشتن جرم دندان و صاف کردن ترمیم های سطوح آزاد دندان استفاده می شود. همچنین می توان از آنها جهت آماده سازی ریشه های کانال نیز استفاده کرد.

برس های دندانپزشکی

برس های دندانپزشکی برعکس تصور عموم برس نیستند! این ابزار در حقیقت تیغه هایی هستند که در شکل مستطیلی و با اندازه ای بلند طراحی شده و دارای شیار های تیزی هستند که یا دوتایی و یا تکی هستند و می توان با استفاده از آنها شکس مستقیم و یا زاویه دار برای دندان ایجاد کرد.

این ابزار دارای اندازه و ابعاد بزرگ، متوسط و کوچک می باشد که از سایز بزرگ آن جهت برش دادن قسمت بافت استخوان، از سایز متوسط جهت برش دادن عاج و مینای دندان و از سایز کوچک نیز برای برش دادن لثه استفاده می شود.

چرا گاهی نیاز به جراحی لثه است؟

جراحی لثه اغلب به دلایل درمانی و زیبایی صورت می گیرد. در صورتی که جهت زیبایی نیاز به عمل لثه داشته باشید می توانید به پیرودنتیست مراجعه کرده و درخواست جراحی لثه را از او داشته باشید و این کار به صورت دلخواه انجام می شود.

چرا گاهی نیاز به جراحی لثه است

زمانی که برای لثه مشکلی بوجود آمده باشد متخصص پریودنتیست باید تا جایی که می تواند تلاش کند تا درمان را بدون استفاده از جراحی انجام دهد و از روش هایی مانند درمان با قرص و دارو استفاده کند. اما در صورتی که لثه شما نیاز به جراحی داشته باشد این کار باید حتما انجام شود چرا که بحث سلامت شما در میان است.

کلام آخر

گاهی اوقات در دهان خوب و در قسمت بافت نرم آن یعنی لثه متوجه مشکلی می شوید که برای شما ناشناخته است و از نحوه ی درمان آن اطلاعی ندارید. در این زمان باید به پزشک متخصصی مراجعه کنید که بتواند مشکل شما را به راحتی تشخیص داده و برای درمان آن از روش های مناسبی استفاده کند. این متخصص پریودنتیست می باشد.

پریودنتیست یکی از متخصصان علم دندانپزشکی است که کار او در زمینه ی درمان بیماری های مرتبط با لثه می باشد. این متخصص سالها بر روی لثه ها و بافت استخوانی دندان و فک مطالعه داشته و توانایی تشخیص و درمان بیماری های مرتبط با لثه را خواهد داشت. روش های درمانی که می تواند برای از بین بردن مشکل در نظر بگیرد می تواند استفاده از قرص و دارو باشد اما گاهی برای درمان نیاز به جراحی لثه وجود دارد تا به این صورت جلوی پیشرفت و گسترش بیماری را بگیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *