تجهیزات دندانپزشکی

آشنایی با وسایل مورد نیاز دندانپزشکی

تجهیزات دندانپزشکی آوا دنتال

برای یک متخصص دندانپزشکی که قصد راه اندازی یک مطب پیشرفته و به روز را دارد، مهم ترین اقدام این است که انواع تجهیزات دندانپزشکی که مورد نیاز کار و تخصص وی است، آشنا باشد. شما به عنوان یک دندانپزشک در دوران تحصیل با تمامی وسایل دندانپزشکی آشنایی پیدا کرده اید و با عملکرد و ویژگی های هر یک آشنایی دارید. اما قطعاً الان که در آستانۀ آماده کردن لیست تجهیزات دندانپزشکی خود هستید نیاز به آپدیت کردن اطلاعات خود و آشنایی با جدیدترین و پیشرفته ترین سیستم های مورد نیاز برای یک دندانپزشک امروزی دارید.

وسایل مورد نیاز دندانپزشکی

پس پیش از هر اقدامی برای خرید تجهیزات از شما دعوت می کنیم به این پست کوتاه توجه کامل داشته باشید. تجهیزات دندانپزشکی آوادنتال قصد دارد تا در این پست به معرفی مهم ترین وسایل مورد نیاز دندانپزشکی بپردازد.

یونیت دندانپزشکی

یونیت دندانپزشکی مهم ترین تجهیزات دندانپزشکی مورد نیاز برای هر مطب و کلینیک دندانپزشکی به شمار می‌رود. این دستگاه شامل قسمت‌های مختلفی از جمله پایه و بازوی‌ یونیت‌، چراغ‌ یونیت‌، کاسه کراشوار و دوش آب لیوان، میز (کنسول)‌ دندانپزشک (Doctor Console)، تابلت، میز دستیار (Assistant table)، سیستم ساکشن، کنترل‌ بلوک، جعبه‌ جانبی‌ یونیت‌، قطعات دستی یا هندپیس، سیستم‌ هوای‌ فشرده‌، Floor box، پایۀ مانیتور و مانیتور، پدال پایی می باشد.

شما باید در زمان خرید تجهیزات دندانپزشکی

خرید یونیت دندانپزشکی به همه این اجزاء توجه داشته باشید. یونیت دندانپزشکی دارای یک صندلی است. صندلی دندانپزشکی وسیله‌ای است که بیمار مبتلا به عارضۀ دندان و لثه بر روی آن قرار می گیرد و یونیت به کنترل حرکات صندلی و دسترسی به تمام اینسترومنت هایی که دندانپزشک در زمان مداوای بیمار به آنها نیاز دارد، کمک می کند.

یونیت دندانپزشکی

تمام یونیت های دندانپزشکی دارای پایه ای هستند که یک چراغ دندانپزشکی نیز بر روی آن قرار دارد. یونیت دندانپزشکی که معمولاً می‌توان گفت یک اتاق عمل جمع و جور می‌باشد، دارای ورودی های آب و هوا برای راه اندازی اینسترومنت ها، پوآر، کویترون، ساکشن، کراشوار و دوش آب و همچنین خروجی فاضلاب می باشد. یونیت به غیر از آب دارای شبکه برق است و با کمک همین جریان برق به وسیله کلید یا پدال فعال می شود. 

به این نکته توجه داشته باشید که وسایل کار شما در مناسب ترین، ایمن ترین و نزدیک‌ترین نقطه به شما قرار داشته باشد و از انتشار عفونت جلوگیری کنند. جنس یونیت باید به گونه ای باشد که محلول های ضدعفونی کننده به رنگ آن آسیبی وارد نکنند (یونیت های دارای رنگ کوره ای ایده آل می باشند). برخی از یونیت های دندانپزشکی دارای یک منبع جداگانه برای مواد ضدعفونی کننده هستند؛ که این مواد را با آب مخلوط کرده و به کاهش میکرواُرگانیسم ها کمک می کنند. [irp posts=”3029″ name=”لیست بهترین یونیت های دندانپزشکی”]

اینسترومنت‌ها

اینسترومنت های دندانپزشکی ابزاری هستند که معمولاً دندان پزشکان با استفاده از آنها برای معاینه، تشخیص و درمان بیماری های دندان استفاده می کنند. اینسترومنت ها شامل توربین، آنگل، هندپیس جراحی، ایرموتور و غیره می باشند. اگر قصر خرید اینسترومنت دندانپزشکی دارید، می توانید از سایت تجهیزات دندانپزشکی آوادنتال بهترین ها را با قیمت مناسب خریداری کنید.

اینسترومنت های دندانپزشکی

اتوکلاو دندانپزشکی

اتوکلاو دندانپزشکی یک سیستم ضد عفونی کننده است که با دما و فشار بخار بالا میکروب های موجود در اینسترومنت ها را استریل می کند و بدین ترتیب از انتقال بیماری از طریق تجهیزات دندانپزشکی به بیمار جلوگیری به عمل می‌آورد. در مورد اهمیت و حساسیت اتوکلاو به این نکته توجه داشته باشید که اتوکلاو بعد از یونیت دندانپزشکی، مهم ترین تجهیزاتی است که باید فراهم کنید. اتوکلاو ها بر حسب نیاز شما دارای ظرفیت ها، مدل ها و برندهای گوناگون هستند. 

اتوکلاو دندانپزشکی

آمالگاماتور

آمالگاماتور یک دستگاه ویژه در میان تجهیزات دندانپزشکی است که از آن برای مخلوط کردن مواد آمالگام از جمله نقره و جیوه استفاده می شود و به بهبود سطح کیفی مواد دندان های ترمیمی کمک می کند. این دستگاه دارای انواع:

  • E کپسولی
  • E پودری
  • E دو منظوره

می باشد که با توجه به نیاز خود می توانید آن را خریداری کنید.

آمالگاموتور دندانپزشکی

سنسور RVG

سنسور RVG جزو تجهیزات دندانپزشکی است که یکی از سنسورهای داخل دهانی دیجیتالی است؛ این وسیله تصاویر با کیفیت و با وضوح بالایی از داخل دهان تهیه و به طور مستقیم از طریق یک پورت USB به روی مانیتور منتقل می کند. این فناوری قادر است در کمتر از ۳ ثانیه تصاویر پرتو ایکس را به دندانپزشک نشان دهد و جای فناوری تصویربرداری گذشته را بگیرد. برای مشاهده انواع سنسور RVG آوادنتال کلیک کنید.

سنسور RVG دندانپزشکی

از دوربین داخل دهانی برای بهبود سلامت دهان و دندان و مشخص شدن بیماری هایی مثل پوسیدگی دندان، پریودنتال و هر نوع آسیب به دندان مثل آسیب دیدگی یا شکستگی آن استفاده می شود. دوربین داخل دهانی مجهز به یک مانیتور است که بیمار و دندان پزشک می‌توانند به طور همزمان داخل دهان و محل هایی که با چشم قابل دیدن نیستند را به وضوح مشاهده کنند. برای اطلاع از قیمت انواع دوربین داخل دهانی آوادنتال کلیک کنید.

دوربین داخل دهانی

صفحه آپارات فروشگاه تجهیزات دندانپزشکی آوا دنتال

رادیوگرافی تک دندان

دندانپزشک با استفاده از رادیوگرافی تک دندان یا دستگاه X-Ray برای یافتن ساختارهای پنهان دندان، توده های خوش خیم یا بدخیم، تحلیل استخوانی و حفره های دندان استفاده می کند. این دستگاه ضمن تشخیص صدمات وارده به صورت و دهان به دندان پزشک کمک می‌کند تا بیماری‌های دهان و دندان را پیش از حاد شدن شناسایی و درمان کند. 

لایت کیور

 لایت کیور یکی دیگر از تجهیزات دندانپزشکی مورد نیاز است که برای پلیمریزاسیون کامپوزیت های سبک استفاده می‌شود. این دستگاه می‌تواند روی چند ماده مختلف کامپوزیت یا مواد هم رنگ برای ترمیم های دندانی مورد استفاده قرار گیرد. شما می توانید با خرید لایت کیور آوادنتال دندان های بیمارتان را با بالاترین کیفیت ترمیم کنید.  

اپکس لوکیتور

اپکس لوکیتور یا اپکس فایندر فرکانس، مقاومت و امپدانس مواد پیرامون ریشه دندان را اندازه گیری می کند تا طول کانال ریشه را در شرایط خشک، مرطوب، خونین و حتی عفونتی تعیین و نتیجه را روی نمایشگر دستگاه نمایش دهد. این دستگاه تنگه اپتیکال را نمایش می دهد و مجهز به سیستم هشدار دهندۀ صوتی می باشد. مزیت دیگر این دستگاه کاهش نیاز بیمار به قرار گرفتن در برابر پرتوهای زیان بار می باشد. برای خرید اپکس لوکیتور در طرح ها و برندهای مختلف کلیک کنید.

اپکس لوکیتور

تجهیزات دندانپزشکی اندو

  • کاسه کراشوار: سینک مخصوص تخلیه آب دهان بیمار
  • پنس: یک وسیلۀ انبری  برای قرار دادن پنبه و سواب و سایر مواد در داخل دهان و دندان
  • سوند: بر دو نوع یک طرفه یا دو طرفه است و برای معاینه یا تراشیدن سطحی استفاده می شود 
  • آینه: برای مشاهده نقاط پشت و غیر قابل دید دندان ها
  • پروب پریودنتال: برای اندازه گیری عمق پاکت پریودنتال
  • اسپاتول: برای مخلوط کردن مواد و استفاده از آنها برای قالب گیری
  • قیچی: برای روکش گذاری
  • ظروف کاسه ای: برای ریختن و مخلوط کردن مواد 
  • دریل: برای جرم برداری از روی سطح دندان
  • فرزها: برای حذف پوسیدگی ها
  • اسکالر: برای برداشتن جرم و پلاک دندان 
  • سرنگ دندان: سرنگ فلزی برای تزریق مواد بی حسی به دندان
  • انواع قالب ها: برای قالب گیری از فک بالا و پایین
  • انواع متّه: برای تراش دندان و برداشتن پوسیدگی 
  • لایت کیور: دارای تابش آبی یا بنفش که برای سفت شدن مواد روی دندان به کار می رود. نور لایت کیور هالوژن یا LED است
  • کاویترون: یک دستگاه برای جرم گیری است. 
  • ساکشن مرکزی:  کار مکش  جامدات و مایعات را انجام می دهد و تا حدود ۵۰ لیتر در دقیقه مکش دارد.

نتیجه گیری

در این مقاله تلاش کردیم تا شما را با لیست تجهیزات دندانپزشکی آشنا کنیم تا برای مجهز کردن مطب تان مشکلی نداشته باشید. یادتان نرود که در زمان خرید لوازم و وسایل مورد نیازتان یک فروشگاه معتبر را انتخاب کنید تا بتوانید بهترین لوازم را خریداری کنید.

فروشگاه تجهیزات دندانپزشکی آوادنتال به عنوان بهترین فروشگاه در ایران می تواند به شما کمک کند تا هر آنچه را که می خواهید با قیمت مناسب خریداری کنید. کافی است دستگاه مورد نظرتان را انتخاب کنبد و با شماره های مندرج در سایت تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *