دندانپزشکی

عوارض و معایب کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندان معایب و عوارض آن | آوادنتال

کامپوزیت دندان یکی از بهترین راه ها جهت زیبایی ظاهر دندان ها و لبخند شما است. اما بهتر است قبل از انجام دادن این کار کمی با عوارض کامپوزیت دندان آشنا شده و مطلع شوید که برای کمتر شدن این عوارض بهتر است چه کار هایی را انجام دهید.
اما آیا کامپوزیت دندان باعث می شود تا به دندان ها آسیب وارد شود؟ آیا هر دندانپزشکی می تواند کامپوزیت دندان ها را به خوبی انجام دهد؟

برای دریافت پاسخ این سوال ها می توانید در ادامه این مقاله از مجموعه مقالات کامپوزیت دندانپزشکی آوادنتال با ما همراه باشید.

چرا کامپوزیت دندان؟

همه مردم از لبخند زیبا زدن و لبخند زیبا دیدن لذت می برند. در واقع حدود سه چهارم از مردم به خاطر لبخندهای نازیبای خود حس اعتماد به نفس خود را از دست داده اند و نیمی از این افراد کسانی هستند که ریشۀ این معضل را در ظاهر دندان های خود می دانند.

آمارها نشان می دهند حدود ۸۰ درصد از مردم بر این باورند که لبخند زیبا از نظر روحی و جسمی به آنها کمک می‌کند. بدین ترتیب در برقراری ارتباط و موفقیت‌ های اجتماعی با سایر افراد به پیروزی و کامیابی دست پیدا می کنند.

روش های زیبایی که امروزه در دندانپزشکی مورد استفاده قرار می گیرند به بهبود همین حس خوب کمک می کنند. برای زیبایی دندان دو روش رایج وجود دارد که عبارتند از:

  • روش روکش گذاری کامپوزیت دندان
  • روش روکش های لمینت سرامیکی

اما روش روکش های کامپوزیتی دارای یک سری وضعیت ها و معایبی نیز می باشد که در این پست به بیان آنها خواهیم پرداخت. تیم لوازم دندانپزشکی آوادنتال در این مقاله قصد دارد تا در مورد عوارض و عیوب ناشی از کامپوزیت های دندانی با شما صحبت کند.

کامپوزیت دندان چیست؟

کامپوزیت دندان یک نوع مادۀ پر کنندۀ رزین می باشد. مواد تشکیل دهنده کامپوزیت به وسیله دندانپزشک بر روی کل سطح جلوی دندان قرار داده می شود تا زشتی ها و لکه های موجود بر روی دندان را بپوشاند و به زیبایی لبخند بیمار کمک کند.

کامپوزیت دندان چیست

از روکش های کامپوزیت دندان نیز می توان شبیه به روکش لمینت دندان در بسیاری دیگر از مشکلات دندانی استفاده کرد از جمله:

  • دندان های شکسته و خرد شده می توانند با روکش های کامپوزیتی اصلاح شوند.
  • کامپوزیت ونیر می تواند دندان‌ هایی که شکل نامناسب دارند را اصلاح کند و زشتی های آنها را بپوشاند.
  • اگر دندان ها دچار انحراف و کجی باشند و از چیدمان منظمی برخوردار نباشند، با کامپوزیت دندان می توان به عنوان جایگزین اُرتودنسی این مشکل را حل کرد.
  • کامپوزیت دندان برای بستن شکاف و فواصل بین دندان ها بسیار مناسب است. در این روش می‌توان تفاوت ها و ناهمسانی های بین دندانها را نیز اصلاح کرد.
کامپوزیت دندان چیست؟

کامپوزیت دندان چگونه است؟

عوارض کامپوزیت دندان

کامپوزیت های دندان می توانند با گذشت زمان تغییر رنگ دهند. ضمن این که از طول عمر چندان بالایی برخوردار نیستند. اگر از ونیر نیز استفاده شود، ونیر به سطح دندان پیوند می خورد تا باعث زیباتر شدن آن شود. ولی ونیر قابل برگشت نیست.

همچنین در صورت ابتلای فرد به بیماری های لثه یا بیماری های مربوط به دندان های ضعیف یا سایر موارد، کامپوزیت ها نمی توانند انتخاب عاقلانه ای باشند. کامپوزیت نسبت به لمینت از هزینه بیشتری برخوردار است.

مزیت های کامپوزیت دندان

برای کامپوزیت دندان به هیچ گونه آماده سازی نیاز نیست و یا دست کم به کمترین میزان آماده سازی دندان نیاز می باشد. بنابراین تا حد امکان دندان حفظ می شود.

  • کامپوزیت ونیر همواره یک جایگزین مناسب و کم هزینه برای روکش لمینت دندان به شمار می رود.
  • کامپوزیت دندان فقط در یک جلسه دندان پزشکی اجرا می شود.
  • در صورت بروز هر گونه آسیب، کامپوزیت به راحتی قابل ترمیم یا تعویض است.
  • قیمت کامپوزیت دندان مقرون به صرفه و یک گزینه مناسب برای کسانی است که قصد صرف بودجۀ زیاد ندارند.
  • کامپوزیت دندان نیازی به بیهوشی ندارد

[irp posts=”3105″ name=”جدیدترین روش های جرم گیری دندان چیست؟”]

معایب و مشکلات کامپوزیت دندان

  • با توجه به ماهیت رزینی بودن کامپوزیت، کامپوزیت دندان نیز احتمال لکه‌ دار شدن دارد؛ بخصوص اگر رژیم غذایی فرد از مواد و نوشیدنی های رنگی باشد.
  • کامپوزیت دندان در مقایسه با لمینت دندان، طول عمر کمتری دارد.
  • چون در طی مرحلۀ کامپوزیت کردن دندان، آن را تراش نمی‌دهند ممکن است منجر به برجسته شدن نامطلوب دندان شود.

عوارض کامپوزیت دندان های جلو چیست؟

عموما بیشترین تقاضا برای انجام کامپوزیت مربوط به دندان های جلو است، چرا که این دندان ها بیشتر در چشم بوده و تاثیر بسیاری در زیبایی فرد دارند. به همین دلیل بیماران توقع بسیار بالایی نیز برای هر چه بهتر انجام شدن کامپوزیت این دندان ها دارند و در صورتی که خوب انجام نشود ممکن است باعث درد و حساس شدن دندان شود که می تواند یکی از عوارض کامپوزیت دندان های جلو باشد.

عوارض کامپوزیت دندان های جلو چیست

اما این تنها عوارض کامپوزیت دندان های جلو نیست، بلکه ممکن است عوارض کوتاه مدتی نیز داشته باشد. برای مثال حساس شدن لثه ها، ایجاد تورم و قرمزی چند مورد از عوارض کوتاه مدت آن می باشد. به همین دلیل پیدا کردن یک کلینیک خوب و مهم تر از آن یک دندانپزشکی متخصص با تجربه می تواند به شما کمک کند تا معایب و عوارض کامپوزیت دندان های جلو برای شما اتفاق نیوفتد و شما را آزرده نکند. همچنین استفاده از مواد با کیفیت نیز می تواند عوارض این مشکل را کمتر کند، پس باید اطمینان حاصل کنید که موادی که برای کامپوزیت دندان های شما استفاده خواهد شد از کیفیت مرغوبی برخردارند.

عوارض برداشتن کامپوزیت دندان

برداشتن کامپویت دندان یا ریموو کردن آن در صورتی که توسط دندانپزشک ماهری انجام شود، برخلاف تصور کار آسانی است. با این حال خیلی از کسانی که تمایل به ریموو آن دارند نگران عوارض کامپوزیت دندان هستند که مبادا به دندان ها و یا لثه های آن ها آسیب برساند که این ترس خیلی هم دور از انتطار نیست!

چرا که در صورتی که این کار توسط فردی انجام شود که سررشته یا تجربه ای از حذف کامپوزیت ندارد ممکن است باعث شود تا به مینای دندان آسیب برسد و به همین دلیل بیمار با درد و حساسیت مواجه خواهد شد.

اما یکی از عوارض برداشتن کامپوزیت دندان پوسیدگی دندان ها می باشد که این موضوع بسیاری از بیماران را نگران کرده و باعث می شود تا دست به انجام این کار نزنند.

عوارض برداشتن کامپوزیت دندان

اما یکی دیگر از عوارض کامپوزیت دندان این است که با برداشتن آن باعث می شوید دندان ها درخشش اولیه خود را از دست داده و کدر شوند و دلیل این است که زمانی که برداشتن آن باعث می شود تا مینای دندان از حالت طبیعی خود تغییر کند.

عوارض تراشیدن دندان ها برای نصب کامپوزیت

تقریبا می توان گفت در استفاده از کامپوزیت خیلی کم اتفاق می افتد که دندان ها تراشیده شوند. اما زمانی که مراجعه کننده دندان های بزرگی داشته باشد که بلند هستند و یا دارای ترتیب مناسبی نیستند و حتی زمانی که دندان دارای لکه ی بزرگی باشد که امکان پوشانده شدن آن با استفاده از کامپوزیت وجود نداشته باشد، ممکن است دندانپزشک دندان ها را کمی بتراشد تا بتواند زمینه را برای قرار دادن کامپوزیت بر روی دندان ها فراهم کند.

با این حال زمانی که تراشیدن دندان ها توسط یک دندانپزشک متخصص و ماهر انجام شود هیچ مشکلی برای آن پیش نخواهد آمد اما در صورتی که تراشیده شدن دندان ها توسط یک فرد غیر متخصص و ناشی انجام شود ممکن است به مینای دندان آسیبی وارد شود که دندان حتما نیاز به ترمیم داشته باشد و بیمار دچار درد شدیدی شود.

یکی از عوارض تراشیدن دندان ها برای نصب کامپویت این است که ریشه دندان ها ضعیف شده و حتی می تواند باعث پوسیدگی بیشتر دندان ها نیز شده و به ریشه های سالم دندان ها آسیب وارد شود. آسیب رسیدن به ریشه ها و پوسیدگی آنها می تواند باعث بوجود آمدن عفونت شده و نیاز به انجام اندو یا درمان ریشه دندان داشته باشید. پس باید بسیار در انتخاب دندانپزشک مناسب جهت انجام این کار مراقب باشید تا به دندان های خود آسیبی جبران ناپذیر وارد نکنید.

ماندگاری کامپوزیت دندان چقدر است؟

میزان ماندگاری کامپوزیت دندان به عوامل زیادی بستگی دارد که عبارتند از

  • نوع مواد کامپوزیتی مورد استفاده
  • مراقبت های پس از کامپوزیت کردن دندان
  • رژیم غذایی فرد

اما در عین توجه به موارد بالا باید به این نکته اشاره کرد که میانگین عمر کامپوزیت دندان در بازه ۷ تا ۱۰ سال می باشد

چه کسانی می توانند از کامپوزیت دندان استفاده کنند؟

ابتدا باید اطمینان حاصل کنید که بهترین نوع کامپوزیت مورد نظر برای دندان شما چه نوع کامپوزیتی است. به طور کلی برای دریافت کامپوزیت، دندان های شما باید کاملاً سالم و بدون پوسیدگی باشند. لثه های شما باید سالم باشند.

برای کامپوزیت کردن دندان نباید جزو آن دسته از افرادی باشید که در خواب دندان قروچه می کنند. حتماً برای کامپوزیت کردن، با دندان پزشک صلاحیت دار و یا متخصص دندان پزشکی زیبایی مشورت کنید. دندان پزشک پیش از انجام کامپوزیت دندان باید وضعیت دندان های شما را  بررسی کند تا اگر مشکل پوسیدگی دندان یا عارضه لثه داشته باشید، ابتدا آنها را برطرف کند و سپس فرایند کامپوزیت کردن دندان را انجام دهد.

در صورت نیاز به هرگونه مشاوره، با تیم تجهیزات دندانپزشکی آوادنتال در تماس باشید و از خدمات مشاوره ای کارشناسان و متخصصان آن برخوردار گردید.

فراموش نکنید که حرفه ای ها همواره به دنبال بهترین ها هستند.

علت بوی بد دهان پس از انجام کامپوزیت دندان چیست؟

یکی دیگر از عوارض کامپوزیت دندان این است که باعث می شود تا دهان افراد بوی بدی داشته باشد. بیشتر افرادی که از کامپوزیت دندان استفاده کرده اند از بوی بد دهان خود ناراضی هستند. اما دلیل بوی بد دهان پس از انجام کامپوزیت چیست؟

برخی از دلایل این مشکل می تواند شامل موارد زیر باشد:

• گیر کردن مواد غذایی بین دندان ها وجمع شدن باکتری
• درست مسواک نزدن و عدم رعایت بهداشت
• نامرغوب بودن مواد کامپوزیت
• مصرف سیگار و دخانیات
• وجود بیماری های مربوط به لثه
• نصب نادرست کامپوزیت

در صورتی که کامپوزیت دندان به درستی نصب نشده باشد به راحتی ممکن است غذا بین فضاهای خالی دندان ها مواد غذایی گیر کرده و پس از مدتی باعث بوجود آمدن بوی بسیار بدی شود. چرا که نمی توان آن قسمت از دندان را مسواک زد و حتی ممکن است در معرض دید نباشد و فرد متوجه وجود آن نشود.

زمانی که متوجه بوی بد دهان خود شدید بهتر است به یک دندانپزشک متخصص ترمیم و زیبایی مراجعه کرده و بخواهد تا بررسی کند که آیا کامپوزیت دندان شما به درستی نصب شده است یا خیر.

یکی از مواردی که می تواند از بروز عوارض کامپوزیت دندان مانند بوی بد دهان جلوگیری کند این است که بهداشت دندان ها را به خوبی رعایت کرده و هر روز دندان ها را مسواک زده و با نخ دندان پاکیزه نگه دارید.

تفاوت کامپوزیت دندان با لمینت دندان

روکش های کامپوزیتی دندان در مقایسه با روکش های لمینت سرامیکی از این مزیت برخوردارند که نیاز به شکل دادن دندان ندارند و بدین ترتیب ساختار دندان همچنان حفظ می‌شود. از سوی دیگر روکش های کامپوزیتی دندان این زیان را دارند که با گذشت زمان تغییر رنگ می دهند و درخشش خود را از دست می‌دهند. البته تفاوت اصلی بین روکش های کامپوزیتی و لمینت در مقاومت و طول عمر آنها است.

تفاوت کامپوزیت دندان با لمینت دندان

یکی از تفاوت های کامپوزیت دندان با لمینیت این است که عوارض کامپوزیت دندان نسبت به لمینیت بیشتر است. خیلی از عوارض لمینیت و کامپوزیت با یکدیگر مشترک اند اما با این حال کامپوزیت دارای تعداد بیشتری عوارض می باشد، چرا که لمینیت دندان یک روش مستحکم برای ترمیم دندان ها است و دارای طول عمر بیشتری نسبت به کامپوزیت است. اما کامپوزیت بسیار آسان تر می تواند از بین برود و تنها یک روش جهت زیبایی دندان ها بوده و جنبه ی درمانی ندارد. همچنین لمینیت نگهداری آسان تری داشته و بسیار طبیعی تر جلوه می کند.

به علاوه لمینیت عوارض کامپوزیت دندان را نداشته و به دلیل آن که نیازی به تراشیده شدن ندارد، مانند کامپوزیت باعث حساسیت دندان و لثه ها نخواهد شد.

چگونگی مراقبت از کامپوزیت دندان

مراقبت از کامپوزیت های دندان شباهت زیادی به پروسۀ مراقبت از دندان های طبیعی دارد. لذا برای این منظور:

  • از جویدن غذاهای خیلی سخت یا شکستن تنقلات با دندان جلوگیری کنید
  • دندان های خود را سالی دو بار به پزشک معالج نشان دهید
  • بهداشت و سلامتی دهان و دندان را رعایت کنید
  • پس از صرف غذا و پیش از خوابیدن مسواک بزنید
  • هر روز به مدت ۳۰ ثانیه از دهان شویۀ حاوی فلوراید استفاده کنید

آیا کامپوزیت ونیر برای دندان های طبیعی آسیب زا است؟

کامپوزیت ونیر یکی از روش‌های نادر برای زیبا ساختن دندان است که هیچ گونه آسیبی برای مینتی دندان ایجاد نمی‌کند. به همین دلیل این کامپوزیت‌ها را می‌توان از دندان‌ها جدا کرد، بدون اینکه آسیبی برای مینای دندان ایجاد شود. نکته‌ی مهم دیگری که در کامپوزیت ونیر وجود دارد این است که وقتی غذای گرم یا سرد مصرف کنید هرگز مینای دندان شما آسیب نخواهد دید.

آیا کامپوزیت ونیر برای دندان های طبیعی آسیب زا است

برای کامپوزیت ونیر نیز عوارضی نظیر عفونت و واکنش آلرژیک به ندرت ایجاد می‌شود. اما افتادن یا شکستن کامپوزیت اتفاقی شایع است که معمولا بیمارن بعد از چند سال برای ترمیم مجددا به دکتر مراجعه می‌کنند. در ادامه به سه مورد از عوارض ناشی از نصب کامپوزیت دندان اشاره خواهیم کرد.

  • ایجاد آلرژی پس از نصب کامپوزیت
  • عفونت لثه یا پوسیدگی آن

شکستن، ترک خوردن و افتادن کامپوزیت

کامپوزیت سوئیسی IPS 

نتیجه‌گیری

این روزها کامپوزیت دندان طرفداران بسیاری دارد. اما باید توجه داشته باشیم که این کار عوارض بسیاری لکه‌دار شدن، برجسته شدن و تغییر شکل دارد که ممکن است به مرور زمان به ساختار دندان آسیب برساند. همچنین مراقبت از دندان بعد از کامپوزیت آن‌ها بسیار مهم است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *